Sâmbătă, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade în regiunile sud-vestice și sudice și apropiate de acestea în restul teritoriului.

Ziua, cerul va fi temporar noros și doar izolat, cu precădere în zona Carpaților Orientali, va ninge slab, conform România TV.

În cursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat în toată țara și pe arii relativ extinse vor fi precipitații slabe în vest, în centru, în nord, precum și în zonele de deal și de munte din rest.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zona montană, în Maramureș, Transilvania și Moldova, mixte în Crișana, nordul Olteniei și al Munteniei și predominant sub formă de ploaie în Banat.

Vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona Munților Banatului și în Carpații Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 2 grade. Izolat va fi ceață.
Duminică, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată.

În prima parte a intervalului vor fi precipitații sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania și Moldova, mixte în Crișana și predominant sub formă de ploaie în Banat și pe arii restrânse în celelalte regiuni.

În cea de a doua parte a intervalului, temporar, precipitații se vor semnala în jumătatea de sud-est a țării, astfel: ninsori în zona montană, îndeosebi ninsori în Transilvania și Moldova și mixte în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea local în sudul Moldovei și Muntenia.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în jumătatea de nord a Moldovei și 7 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -7 și 3 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureș. Izolat va fi ceață.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet