În Banat, la începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 27-29 de grade Celsius, iar a minimelor între de 12-15 grade Celsius, scrie Realitatea.

”Din data de 31 august, vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade și minime de 14-17 grade, în medie regională.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații termice nesemnificative, valorile caracterizând o vreme în general caldă, local chiar călduroasă.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când vor fi și condiții pentru cantități de apă mai însemnate”, se arată în document.

În primele zile ale intervalului, în Crișana valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 26-28 de grade, iar a minimelor de 11-14 grade.

Din data de 31 august, vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi diurne în jurul a 30 de grade și nocturne de 13-16 grade, în medie regională.

”Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații mici în evoluția regimul termic, vremea menținându-se în general caldă.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 5 septembrie și cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate și condiții pentru cantități de apă mai însemnate”, informează ANM.

Administrația precizează că în Transilvania, la începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi mult mai scăzute decât cele înregistrate în precedentele zile, astfel că media maximelor va fi de 23-27 de grade, iar a minimelor de 8-11 grade Celsius.

”Din data de 31 august, vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime de 27-30 de grade și minime de 10-14 grade, în medie regională.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variații relativ mici în evoluția regimului termic, acesta urmând a caracteriza o vreme în general caldă, local chiar călduroasă în vestul și sud-vestul regiunii.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate condiții pentru cantități de apă mai însemnate”, conform sursei citate.

În Maramureș, valorile de temperatură ce urmează a se înregistra la începutul intervalului vor fi mult mai scăzute decât cele din precedentele zile, astfel că media maximelor va fi de 25-26 de grade, iar a minimelor de 10-13 grade.

Din data de 31 august, vremea va deveni treptat călduroasă, cu temperaturi maxime în jurul a 30 de grade și minime de 12-14 grade, în medie regională.

Pentru cea de-a doua săptămână estimările nu indică variații importante în evoluția regimului termic, urmând a predomina o vreme caldă.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere după data de 5 septembrie și în special în ultimele zile ale intervalului de referință când sunt estimate condiții pentru cantități de apă mai însemnate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și