În intervalul menţionat vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi la munte, unde local, la rafală se vor depăşi 60...65 km/h. Vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În sud cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. Valorile termice vor scădea accentuat, mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se raceste, mai accentuat in sud-vest, in sud si in centru, unde devine chiar racoroasa pentru data din calendar. Si tot in vest, in centru si in sud cerul e noros mai toata ziua si ploua pe arii extinse, in timp ce in celelalte regiuni ploile sunt mai putine. La munte vor fi si lapovita si ninsoare. Izolat, precipitatiile sunt ceva mai insemnate cantitativ si se pot acumula peste 20 l pe mp. Vantul sufla destul de tare in sud si la munte si poate depasi pe arii restranse 55...60 km pe ora. Meteorologii prognozeaza maxime de la doar 8 grade in sudul tarii pana la cel mult 18 grade in Crisana.

VREMEA ÎN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea se raceste accentuat, maximele scad cu 10, 12 grade chiar asa ca vremea va fi racoroasa pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros, temporar ploua, iar vantul completeaza un tablou meteorologic nefavorabil activitatilor in aer liber pentru ca sufla destul de tare, chiar si cu mai mult de 55, 60 km pe ora.

PROGNOZA METEO. Si duminica va fi tot vreme racoroasa pentru prima decada a lunii aprilie in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra doar intre 5 grade in zona subcarpatica a Moldovei si 15 grade in Transilvania. Pentru ca ziua debuteaza cu temperaturi negative in in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei aici va fi si bruma in primele ore ale zilei. Peste zi cerul va fi incarcat de nori si mai ploua in sud si in sud-vest si doar pe arii restranse in celelalte regiuni. La munte asteptam inca lapovita si ninsoare, iar vantul sufla inca destul de turbulent in sud, in est si in centru, precum si la munte.

VREMEA ÎN BUCURESTI. Duminică este vreme racoroasa, iar termometrele nu arata mai mult de 8..9 grade, adica e mai rece cu aproximativ 10 grade fata de mediile multinuale. Norii mai acopera din cand in cand cerul si temporar ploua, iar vantul sufla inca destul de alert.

PROGNOZA METEO. La inceputul saptamanii viitoare vremea se incalzeste, luni contam pe maxime de la 11 la 18 grade, dar sunt prognozate si ploi izolate in vest, in nord si in centru. Marti asteptam maxime in jur de 20 grade in sudul si in vestul tarii, dar de miercuri ploile se extind dinspre vest in cea mai mare parte a tarii iar temperaturile scad usor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și