La Sighetu Marmației au fost -9 grade Celsius, iar în Baia Mare -8 grade Celsius. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și uscată. În Pasul Gutâi carosabilul este parțial umed, iar în Pasul Prislop, între km 160 și km 180 se găsește pe carosabil un strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm. S-a acționat cu nouă utilaje și s-au împrăștiat șase tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului (Pasul Gutâi, respectiv Dealul Hera). Stratul de zăpadă măsura 54 cm la Vf. Iezer. La această oră, vizibilitatea este bună în trafic, cerul este senin pe majoritatea sectoarele de drumuri naționale.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Pe râuri sunt prezente, în continuare fenomenele de iarnă. Este prezentă gheața la mal pe cursurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Bârsău, Boicu, Nistru, Firiza, Botiza, Mara, Cosău, Someș. De asemenea, pe unele cursuri sunt prezente sloiurile de gheață. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Nu au fost înregistrate apeluri telefonice sau situații de urgență cu privire la persoane care să prezinte probleme de sănătate, datorită temperaturilor scăzute.

Meteorologii au prevăzut că vremea va rămâne astăzi închisă și se va încălzi treptat. Pe arii extinse vor cădea predominant precipitații sub formă de ninsoare. Izolat, în cursul nopții vor fi condiții favorabile pentru formarea poleiului. La munte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. În zonele de munte, pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 10-15 l/mp, și izolat 20 mp. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona de munte, unde va atinge viteze de 70-80 km/h și va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius și 2 grade Celsius. Cele minime vor fi în creștere accentuată față de noaptea precedentă, cu valori cuprinse între -2 grade Celsius și 2 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet