Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații. Trebuie spus, însă, că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

SEPTEMBRIE. Temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică. În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de mediile multianuale, cu tendinţa de a le depăşi în vest, în timp ce cantităţile de precipitaţii ar putea fi apropiate de normalul perioadei.

OCTOMBRIE. Temperaturile medii se vor situa peste normalul climatologic în sud, sud-est şi local în vest şi vor fi apropiate de normal în restul ţării. Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de mediile multianuale, local excedentare în regiunile centrale, vestice şi estice. În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de mediile multianuale, cu tendinţa de a le depăşi în vest, în timp ce cantităţile de precipitaţii ar putea fi apropiate de normalul perioadei.

NOIEMBRIE. Temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul şi vestul ţării şi apropiate de normal în rest. Precipitaţiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale şi estice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de mediile multianuale, cu tendinţa de a le depăşi în vest, în timp ce cantităţile de precipitaţii ar putea fi apropiate de normalul perioadei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet