Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, 12 august, valul de căldură va persista. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş. În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Până la 37 grade miercuri

Practic, în Maramureş, vremea se va menţine foarte caldă în Maramureş în cursul zilei de miercuri, maximele urmând să ajungă la 36-37 grade cu precădere în jumătatea vestică a judeţului. Maximele vor ajunge la 36 grade în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, respectiv până la 37 grade în Seini şi Fărcaşa. Mai răcoros va fi în estul judeţului, respectiv în zona înaltă. Vor fi 30 grade în Cavnic sau Borşa. Cerul va fi senin, iar disconfortul termic va fi la ordinea zilei. Noaptea va fi tropicală, cu minime cuprinse între 18 şi 24 grade. Cel mai probabil ANM va emite o nouă avertizare de val de căldură persistent şi pentru zilele următoare, întrucât prognoza nu indică o răcorire.

Valul de căldură nu pleacă!

Dimpotrivă, joi sunt aşteptate maxime de până la 37 grade (izolat, 38) în Maramureş, din nou mai ridicate în jumătatea vestică a judeţului. La fel, de vineri până luni sunt aşteptate valori maxime de aproximativ 37 grade, cu soare strălucitor şi disconfort termic. Prognoza indică o răcorire cu un grad – două în cursul zilei de marţi, iar apoi un proces de scădere treptată a valorilor termice începând de miercuri. Chiar şi aşa, potrivit estimărilor existente acum, ne vom aştepta la temperaturi peste 30 grade până în a doua parte a săptămânii viitoare. Mai trebuie spus faptul că de la începutul lunii august până în prezent, maximele diurne au depăşit în fiecare zi, fără excepţie, pragul de 30 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și