În Maramureș, în primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv 26...29 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime în general sub 10 grade. Din data de 20 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, până la finalul lunii va predomina vremea călduroasă, chiar caniculară în anumite zile la câmpie. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade, iar a celor minime va fi de 15...17 grade.

Până în 22 iulie nu sunt prognozate ploi, iar ulterior va crește probabilitatea de ploaie, îndeosebi în a doua săptămână.

La munte, în primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6...8 grade și maxime de 16...18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22...24 de grade, iar a celor minime de 12...14 grade.

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

În Transilvania, la început vor fi valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice (26...28 de grade), iar nopţile vor fi răcoroase (8...10 grade, în medie). Vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele vor fi în general de 13...15 grade.

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25...31 iulie crește ușor probabilitatea pentru ploi locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și