ÎN ŞAPTE CAZURI INFRACTORII AU EŞUAT IAR ÎN ALTE DOUĂ CAZURI AU REUŞIT SĂ ÎNŞELE

La finalul săptămânii trecute, nouă persoane din municipiul Baia Mare s-au adresat poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale semnalând faptul că au fost sunate de persoane care le-au pretins sume mari de bani în contextul unor accidente rutiere în care au fost implicate rude de-ale lor. În şapte cazuri, persoanele apelate nu au căzut pradă emoţiilor şi şi-au sunat fiii/fiicele sau nepoatele pentru a verifica veridicitatea celor semnalate. Au constatat astfel că erau pe cale să fie înşelate şi au semnalat poliţia.

În alte două cazuri persoanele apelate au dat crezare escrocilor şi au devenit victime. Este vorba despre două băimărence în vârstă de 75 şi 83 de ani.

Acestea au fost sunate de către aşa-zile lor „nepoate” şi informate că membrii ai familiilor implicaţi în accidente de circulaţie au nevoie urgentă de transplant de organe şi de sume importante de bani pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. Astfel, cele două femei au înmânat unor persoane necunoscute care s-au prezentat la domiciliile lor sumele de 15000 respectiv 20000 de lei.

În toate cele nouă cazuri semnalate poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor că atunci când sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

Vă recomandăm să vă informaţi membrii familiilor să nu dea curs unor astfel de apeluri telefonice!

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și