Un băimărean a fost precaut şi nu a căzut în plasa unor escroci care, pretinzând a fi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş respectiv ai Consulatului Marii Britanii, i-au cerut suma de 40 000 de euro necesari spitalizării mamei sale, care ar fi fost implicată într-un accident rutier.

Ieri, 15 februarie, un băimărean a sesizat poliţia cu privire la comiterea unei tentative de înşelăciune. El a declarat că, în jurul orei 09.45, a fost sunat pe telefonul fix de o persoană care a pretins a fi poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Aceasta i-a solicitat numărul telefonului mobil, pentru a fi sunat ulterior de un reprezentant al Consulatului Marii Britanii care deţine informaţii despre mama sa, aflată la Londra.

La scurt timp, băimăreanul a fost contactat pe telefonul mobil şi anunţat că mama sa a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme iar pentru spitalizare are nevoie de suma de 40 000 de euro.

După ce băimăreanul i-a spus că nu are atâţia bani, apelantul a solicitat o sumă mai mică, moment în care persoana sunată a realizat că poate fi vorba despre o încercare de înşelăciune iar apelantul a închis.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda ACCIDENTUL, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Atenţie: în astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi.

Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei.

Dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet