O băimăreancă de 56 de ani a fost suficient de vigilentă încât să nu cadă în plasa unor escroci care au sunat-o în jurul orei 00.30 şi i-au cerut 7800 de euro. În fapt, persoanele necunoscute au anunţat-o că mama sa a fost implicată într-un accident de circulaţie şi se află la spital, iar banii sunt necesari pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Femeia a verificat informaţia şi nu s-a lăsat astfel păgubită.

În schimb, alte două băimărence, de 79 şi 82 de ani, s-au lăsat pradă emoţiilor de moment la aflarea veştii că fiica/ fiul sunt grav răniţi în urma unor accidente. Ambele femei au crezut în povestea relatată de necunoscuţi, şi pentru ca „victimele” să poată beneficia urgent de intervenţii chirurgicale şi transplant de organe, au înmânat unor curieri care s-au prezentat la uşa lor, sume importante de bani. Ulterior şi-au dat seama că au fost înşelate şi au anunţat poliţia.

Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii acestora la răspundere şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment. Oricine poate fi victima unui accident rutier însă victimele nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgenţă.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor,verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un accident: cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau de parchet unde se află şi sunaţi pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale părţilor implicate în accident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și