Ieri, 17 februarie, un bărbat din Baia Sprie a sesizat poliţia cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune. El a declarat că în data de 13 februarie a.c. a fost anunţat printr-un SMS că, în urma unei trageri la sorţi, a fost desemnat câştigătorul unui laptop şi al sumei de 1 000 de euro. Bărbatul a sunat la numărul de telefon de pe care primise mesajul şi a vorbit cu un aşa-zis reprezentant al unei cunoscute societăţi care comercializează produse electronice şi electrocasnice, care i-a transmis că, pentru a-şi revendica premiul, este nevoie să achite un comision în valoare de 430 de lei.

Bărbatul a fost precaut, nu a depus banii solicitaţi şi a anunţat poliţia. În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de înşelăciune şi continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda premiului surpriză, poliţiştii vă recomandă să nu luaţi în considerare mesajele prin care, fără temei, sunteţi anunţat câştigător al vreunui concurs organizat de o firmă de renume, să nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor premii şi să nu depuneţi sume de bani în conturi necunoscute ca urmare a unor solicitări telefonice venite din partea unor persoane care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor firme.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, cu
atât mai mult cu cât apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de telefon pe care nu-l cunoaşteţi! Niciodată o societate nu vă va solicita aşa ceva!

Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet