Partidul Mişcarea Populară încurajează dezvoltarea pieţei produselor autentice româneşti

Pentru ca produsele tradiţionale să ajungă pe masa consumatorilor, este nevoie ca ele să intre în circuitul comercial. Însă marile magazine nu se arată interesate, preferând alte alimente, care nu au consistenţa şi savoarea celor autohtone. Todoran Adrian, candidatul Mişcării Populare Maramureş pentru Camera Deputaţilor, afirmă că şansa produselor veritabile rămâne piaţa existentă la nivel local.

„Târgurile şi pieţele agroalimentare, aşa cum le ştim noi, prezente în aproape toate comunele din mediul rural, dar şi în oraşe, nu trebuie să dispară. Este locul unde micii producători vin cu ceea ce obţin în gospodăriile lor. Sunt produse de calitate, nemodificate genetic şi fără hormoni de creştere. Evident, preţul este mai mic faţă de ceea ce găsim pe raftul supermarketurilor, pentru că sunt eliminate multe din costurile de desfacere pe care marii agenţi le au.

Administraţiile locale au obligaţia de a pune la dispoziţia micilor comercianţi spaţii adecvate pentru produsele lor. E o metodă bună de a-i încuraja să ţină în viaţă o piaţă care resimte tot mai puternic presiunea marilor agenţi economici. Produsele autohtone nu trebuie să dispară. Fac parte din tradiţia pe care am moştenit-o, din cultura noastră ca naţie. Copiii noştri uită ce gust are laptele de vacă adus de la bunici sau urda obţinută la stână. În calitate de viitor parlamentar al PMP, voi susţine şi vota doar acele legi care îi vor favoriza pe producătorii locali şi voi iniţia proiecte care să îi stimuleze”, declară Todoran Adrian, locul I pe lista de Deputaţi a Partidului Mişcarea Populară Maramureş, la alegerile generale din luna decembrie.

A consemnat,

Cătălin Man

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și