Conducerea ISJ Maramureş a anunţat că s-a făcut o reactualizare a necesarului de mijloace de transport a elevilor pentru anul şcolar 2016-2017, fiind solicitate nouă microbuze şcolare 16+1 locuri şi 39 autobuze cu minimum 28 +1 locuri pentru localităţile cu număr mare de elevi pe aceeaşi rută.

Patru microbuze în Poienile de sub Munte

Autoritatea locală care preia microbuzul şcolar are obligaţia de a asigura fondurile necesare pentru utilizarea în condiţii de legalitate şi siguranţă a transportului elevilor – înmatriculare, autorizare, şofer, revizie, reparaţie, echipare pentru perioada de iarnă şi asigurare cu combustibilul – conform destinaţiei mijlocului de transport.

„Noi cu microbuzele şcolare stăm în momentul de faţă relativ bine. Avem, în total, patru astfel de microbuze şcolare pregătite din toate punctele de vedere de începerea anului şcolar. Nu avem probleme cu carburanţii sau cu şoferii. Avem probleme, în schimb, cu un spaţiu care este total inadecvat procesului educaţional şi pentru care aşteptăm să obţinem finanţare.

Avem un proiect de circa 1.400.000 euro pentru construcţia unei şcoli. Noi avem 1.958 de elevi, deci avem populaţie şcolară mare, dar nu avem spaţii. Ori investiţiile s-au făcut acolo unde nu sunt elevi. Avem apoi la Liceul Tehnologic un alt proiect, tot de peste un milion de euro, care vizează reabilitarea acestuia. Izolare termică, schimbări de instalaţii. Vrem să facem şi un miniteren de fotbal în curtea şcolii”, a precizat primarul localităţii Poienile de sub Munte, Ştefan Oancea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și