Decizia a fost luată în urma unor discuții cu organizația Save the Children (Salvați Copiii) și constituie o schimbare majoră a politicii guvernului condus de David Cameron, care a refuzat până acum primirea pe teritoriul britanic de refugiați aflați deja în Europa.

Anunțul de miercuri intervine după ce un număr semnificativ de deputați conservatori au semnalat că vor vota în favoarea unui amendament în acest sens, depus de opoziția laburistă.

Comunicatul nu precizează totuși câți copii vor fi incluși în noul program.

„Guvernul a adoptat întotdeauna o dublă abordare pentru gestionarea crizei migranților: ajutarea celor mai vulnerabili, fără a încuraja noi traversări primejdioase spre Europa. Această abordare va continua prin intermediul acestei inițative, limitând primirea la copii înregistrați înaintea acordului UE cu Turcia intrat în vigoare la 20 martie”, se precizează în comunicatul emis de Downing Street 10.

Noul program se alătură celui anunțat săptămâna trecută, prin care până la 3.000 de copii aflați în situații vulnerabile, originari din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, vor fi primiți în Marea Britanie, eventual împreună cu familiile lor, la orizontul lui 2020.

Guvernul de la Londra s-a mai angajat ca, tot până în 2020, 20.000 de refugiați sirieni să fie găzduiți în Marea Britanie, până în prezent sosind peste 1.000, dintre care jumătate sunt copii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și