Invitația lansată de președintele Asociației „Mihai Eminescu” din Viena, Laura Hant, a reunit un public numeros, reprezentanți ai diasporei și ambasadelor României și Republicii Moldova, oameni de cultură, dar și spectatori care se regăsesc, de fiecare dată, în versurile eminesciene.

„Avem prilejul să sărbătorim și aici, în diaspora românească, 164 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești și ziua Culturii Naționale, atât a României, cât și a Republicii Moldova. Marele nostru poet Mihai Eminescu din data de 26 septembrie 2013 are și un monument în capitala Austriei,Viena”, a spus Laura Hant, potrivit sursei citate.

„Este o bucurie pentru noi toți să ne putem uni, și cum spuneam, să vibrăm alături de cel care ne-a îmbogățit sufletele, ne-a îmbogățit spiritele, ne-a îmbogățit limba română, într-un cuvânt — Eminescu”, a declarat Geirun Tino, directorul Teatrului „Pygmalion” din Viena. După ce au fost depuse flori la bustul lui Mihai Eminescu, la biserica ortodoxă din Viena a avut loc un recital de poezie.

Mihai Eminescu s-a aflat la Viena între 1869 și 1872, când a fost student. Urmează, ca „auditor extraordinar”, Facultatea de Filozofie și Drept, activează în rândul societății studențești și participă la pregătirea unei serbări și a unui Congres studențesc la Putna. Aici se împrietenește cu Ioan Slavici și o cunoaște pe Veronica Micle.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet