La protestele de joi erau așteptați exponenti din rândul pensionarilor,
persoanelor cu handicap, lucrătorilor din porturi și profesorilor de liceu. Aceste manifestații se desfașoară în cazul în care Parlamentul de la Atena va supune la vot săptămâna viitoare o nouă taxă permanentă pe proprietăți, iar guvernul prevede noi reduceri în ce privește alocațiile de stat și forța de muncă din sectorul public.
O mulțime de persoane cu dizabilități venite din toate colțurile țării se adunaseră în centrul capitalei, în perspectiva reducerii alocațiilor sau pensiilor pe care le primesc. ”Da pentru o viață demnă!”, ”Egalitate și respect pentru toți!”, ”Persoanele cu handicap nu mai trebuie ținute ostatice!” — au cerut protestatarii pe pancartele arborate în fața Ministerelor de Interne și cel pentru ocuparea forței de muncă.
Unii manifestanți au venit chiar și în scaune cu rotile, cerând îmbunătățirea asistenței medicale și totodată au respins reducerea alocațiilor și a pensiilor ca urmare a noilor măsuri de austeritate prevăzute de BCE /Banca Centrală Europeană/, UE și FMI.
În noiembrie, reprezentanții acesteia sunt așteptați la Atena pentru a
continua auditul finanțelor grecești și a evalua nivelul de aplicare a reformelor, îndeosebi în ce privește sistemul public, în vederea aprobării unei noi tranșe din creditul de 1 miliard de euro. În același timp, Troica nu exclude necesitatea adoptării de noi măsuri de aausteritate luând în considerare faptul că ”gaura” din bugetul Greciei este în jur de 4 miliarde de euro în 2015-2016.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet