Cu toate acestea, unii miliardari se îmbogățesc mult mai repede decât alții. Pandemia i-a avantajat pe inovatorii în tehnologie, asistență medicală și industrie, în timp ce antreprenorii din domenii precum divertismentul au fost dezavantajați. În contextul actual, miliardarii aflați „pe partea greșită” a tendințelor tehnologice și sociale devin relativ mai puțin bogați.

Această polarizare între „miliardari inovatori” și restul vine la sfârșitul unui deceniu în care numărul lor s-a dublat.

În perioada 2018, 2019 și primele șapte luni ale anului 2020, averea totală a antreprenorilor din domeniul tehnologic a crescut cu 43%, în timp ce miliardarii din domeniul sănătății s-au bucurat de o creștere de 50%. Cei din serviciile financiare, divertisment și imobiliare au înregistrat creșteri de 10% sau mai puțin.

Din punct de vedere geografic, China continentală a înregistrat cea mai mare creștere a averilor miliardarilor, în ultimii 10 ani. Trecerea Chinei către economia digitală i-a avantajat pe fondatorii Alibaba, Jack Ma, și Pony Ma din Tencent (TCEHY).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet