Dacă urmărim site-ul de contorizare a vizitatorilor unici `trafic.ro` aflăm „audiența” site-urilor, urmărind câți cititori unici a avut un anume site într-un interval de timp: o zi, o săptămână, o lună, un an.

Orice site are un număr de cititori zilnici care în linii mari nu se modifică, decât în zilele în care apar anumite știri de interes foarte mare pentru publicul larg. În timp, numărul cititorilor crește sau scade, însă lent.

Conform trafic.ro numărul cititorilor unici ai MaraMedia.ro a crescut de pe o zi pe alta cu peste 2.000% (două mii la sută)!!! - de la 2.000 de vizite zilnice la peste 50.000!.

Săracul Ceaușescu se întoarce în mormânt când aude asemenea vești și mai moare încă o dată de invidie: nici măcar propaganda din jurul său nu a reușit asemenea performanțe. Vorba aia, comuniștii lui Ceașcă umflau statisticile dar măcar puteau fi credibile.

Spre exemplu, o vacă aducea pe lume un vițel la Colectiv în Săliștea de Sus, doctorul veterinar raporta la Sfatul popular că vaca a fătat doi viței, sfatul popular raporta la Județ trei viței, partidul raporta la Ministerul Agriculturii patru viței fătați de aceeași vacă, iar ministerul raporta că vaca omului a fătat 5 viței. Și astfel, colectivul era decorat cu „Steaua Vaca Heroină”. Efectul real era că statistica era umflată și noi o duceam bine pe hârtie, însă magazinele erau goale de mărfuri.

Faptul că minciuna are picioare scurte este un adevăr. Din dorința de a-și servi stăpânul, marele trust de presă sighetean ar face orice, chiar și să umfle statisticile la modul nesimțit. Din păcate pentru ei, însă din fericire pentru publicul sighetean și maramureșean, ăștia nu știu nici măcar să mintă credibil. De pe trafic.ro aflăm că în data de 22 februarie a.c. portalul de știri MaraMedia.ro a fost accesat de către 51.860 vizitatori unici, din care 38.116 de vizitatori erau din... Sighet! :))

Să facem un calcul și să demontăm minciuna: în Sighet, conform ultimului recensământ este o populație totală de aproximativ 37.000 de cetățeni, de la nou născuți, până la cei mai bătrâni. O familie în Sighet este formată în medie de 3-4 persoane, care au aceeași sursă de internet, deci un singur IP (un fel adresă fizică de internet). Pe scurt, dacă cineva dintr-o casă deschide Maramedia.ro, trafic.ro contorizează o singură vizită. Următorul din aceeași casă dacă intră pe site, trafic.ro nu va mai contoriza o nouă vizită în acea zi. La fel cum un ziar tipărit poate fi citit de mai multe persoane, însă audiența ziarului se măsoare conform tirajului.

Cine poate explica matematic, logic sau prin alt mod cum se poate ca din Sighet site-ul MaraMedia.ro să fi fost vizitat de peste 38.000 de persoane (VEZI FOTO), în condițiile în care nu există atâta populație în Sighet? Oare persoana care a scris acest articol chiar nu și-a dat seama de cât de penibilă este (situația)? Sau acesta să fie stilul portalului de știri: dezinformează și poate că lumea votează!

Colegii de la ActualMM.ro au observat această aberație și au găsit doar o singură explicație posibilă: probabil că or fi intrat pe site locuitorii de peste 80 de ani, or fi năvălit bebelușii de prin sălile de naștere, s-or fi întors acasă mii de sigheteni plecați la muncă prin străinătățuri, fiecare cu IP la purtător! Toți, doar pentru a da un clic și a contoriza o vizită unică pentru data de 22 februarie 2015 pe MaraMedia.ro.

Numărul mare de vizite contorizat pe MaraMedia.ro poate fi explicat însă din punct de vedere tehnic: cum toți cei nominalizați la campania „Maramureșeanul anului” își doresc să fie pe primul loc în sondajul de pe site s-au pus să se voteze singuri folosind proxy-uri pentru a schimba IP-ul de pe care votează, astfel reușind să păcălească trafic.ro, site-ul de contorizare a vizitelor unice.

Stilul acesta de a mistifica vizitele de pe site și a te lăuda cu ele să fie doar o încălzire a marelui trust de presă sighetean pentru alegerile ce stau să bată la ușă? La fel să fie și cu voturile noastre de la alegerile locale? Vorba aceea: nu contează cine votează, contează cine numără!

Să sperăm că de număratul voturilor de la alegerile din vară nu se vor ocupa cei din marele trust de presă sighetean. Nu de alta, dar poate aceasta este singura șansă a lui Nemeș & Company ca Duculețul Oros să câștige Primăria Sighetului!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet