Potrivit sursei citate, nu s-au prezentat la această probă 758 de candidaţi.

MEC menţionează că nu au fost cazuri de candidaţi care să fi avut temperatura peste 37.3 grade Celsius sau să fi fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

"Astăzi, 18 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale, au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă: Limba italiană, Limba germană, Limba maghiară, Limba slovacă, Limba sârbă, Limba ucraineană şi Limba romani (rromani). La această probă scrisă au fost prezenţi 9.553 de candidaţi, iar 758 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost cazuri de candidaţi care să fi avut temperatura peste 37.3 grade Celsius sau să fi fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Astăzi, conform centralizării, 18 candidaţi se aflau în izolare şi 1 spitalizat/în carantină", afirmă MEC.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura maternă au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15,00.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00.

"Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui", afirmă aceeaşi sursă.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00).

În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și