Potrivit unui comunicat al MS, în Bucureşti s-au înregistrat 10 decese, 4 - în judeţul Iaşi, 4 - în judeţul Olt, 4 - în judeţul Bihor. Două decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte un deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman. Decesele au fost înregistrate la pacienţi cu co-morbidităţi.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

"Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire", se arată în comunicat.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea se numără mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și