"Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor", afirmă sursa citată.

Potrivit MS, echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente "relevante" privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

Zece pacienţi internaţi cu COVID-19 în Secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ au decedat în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane.

Medicul de pe secţie care a intervenit pentru salvarea pacienţilor prezintă arsuri pe suprafaţa corpului.

Doctorul a fost transferat sămbătă seara către Iaşi, de unde a fost transportat la Spitalul Floreasca cu un avion sanitar.

Medicul a fost transferat, duminică, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și