"Evident că vom urmări și creșterea numărului de bolnavi transplantați care anul acesta au fost mai mulți cu peste 10%", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Ministrul Sănătății a adăugat că anul 2014 a fost unul în care Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Transplant au înregistrat importante succese în domeniul transplantului.

"În ultimul an am reușit creșterea numărului de centre acreditate pentru prelevare de organe de la 16, câte erau funcționale, la 42. De asemenea, foarte important, am identificat resursele financiare pentru a remunera coordonatorii de program și medicii anesteziști care identifică potențialii donatori. Mai mult, au devenit operaționale spitalele Sf. Maria și Colțea pentru transplant hepatic, respectiv transplant medular" a mai spus Bănicioiu.

Conform datelor furnizate de ANT, în 2014 au fost efectuate aproximativ 120 transplanturi de ficat, peste 300 transplanturi de rinichi și în jur de 200 transplanturi medulare și câteva sute de transplanturi tisulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și