Și Radio Europa Liberă relatează că toți membrii Guvernului care fac parte din USR PLUS au intrat în ședința Biroului Politic Național cu mesajul neoficial că își vor prezenta demisia. Potrivit Europa Liberă, marele absent al întâlnirii decisive va fi Dacian Cioloș, care este plecat la Paris. De la ședință va lipsi și europarlamentarul Dragoș Tudorache. ”Absența celor doi nu este pe placul tuturor miniștrilor din USR PLUS”, mai relatează Europa Liberă.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS a fost vehiculată încă de la începutul crizei politice, care a debutat miercuri, după ce premierul Florin Cîțu l-a schimbat pe ministrul justiției, Stelian Ion. Demisia ar urma să aibă loc în contextul încercării liberalilor de a tergiversa dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură până după congresul din 25 septembrie care ar urma să aleagă noua conducere PNL.

Prin aceste demisii, USR PLUS încearcă să-i convingă pe liberali să convoace o nouă ședință a conducerii parlamentului care să voteze calendarul moțiunii de cenzură, În ședința de luni nu s-a putut adopta acest calendar din lipsă de cvorum, după ce PSD a părăsit sala în care se ținea ședința birourilor permanente ale celor două camere.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS nu înseamnă automat căderea guvernului Cîțu, care poate funcționa mai departe și fără prezența partenerului de coaliție în guvern. Premierul Cîțu urmează doar să numească miniștri interimari iar activitatea cabinetului poate continua. Guvernul Cîțu cade doar prin moțiune de cenzură votată în Parlament sau dacă prim ministrul decide să demisioneze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și