În școlile, liceele, grădinițele unde rata de vaccinare a întregului personal didactic, auxiliar și nedidactic este sub 60 la sută, școala începe în sistem online.

Conducerile școlilor pot face cerere la inspectoratele judetene pentru ca orele să se desfășoare online, dacă unitatea de învățământ unde rata de vaccinare este peste 60 %, întâmpină probleme legate de personal sau de orice natură și nu se pot desfășura orele în conditii optime privind măsurile de protectie.

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli, grădinițe și licee trebuie să fie publicate pe site–urile inspectoratele scolare judetene.

Potrivit ministrului educației, în toată țara, 54 % din scolile si grădinițele din școală au o rată de vaccinare de peste 60 la sută. Este vorba despre întreg personalul didactic și nedidactic, pentru că elevii intractioneaza cu toate categoriile de personal, spune Sorin Cîmpeanu.

Vinerea se actualizează rata de vaccinare, este zi de referință.

În București, 69 la sută din școli ar putea să înceapă de luni școala în prezentă fizică, deoarece au rată de vaccinare de peste 60 %.

Ministrul a mai subliniat că 80 la sută dintre profesorii din Capitală sunt vaccinați, iar cea mai mare rată de vaccinare este la licee, urmează clasele primare si gimnaziu.

Cât privește testările COVID în școli, ministrul speră că testele vor ajunge în unitățile din învățământ, săptămâna viitoare. Se vor face testări de 2 ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a cerut sprijin de la ministerul sănătății pentru elaborarea unor proceduri pentru ca această să ajungă la toate școlile din România, pentru ca tot personalul să stie să le folosească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și