Cristian Ghinea a vizitat, marți, șantierul Aeroportului internațional Baia Mare, investiție în valoare de 11 milioane de euro, demarată de Consiliul Județean Maramureș.

„Am toată admirația pentru oamenii curajoși care demarează o investiție până să intre în posesia fondurilor necesare. Lucrarea e într-un stadiu evoluat și sunt convins că vom identifica o măsură prin care să prindem la bugetare investiția aeroportului internațional Baia Mare" a declarat Cristian Ghinea într-o conferință de presă.

De asemenea, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda, a explicat delegației Ministerului Fondurilor Europene că investiția se desfășoară conform planificării, iar la sfârșitul lunii octombrie va avea loc recepția lucrării.

"Lucrarea este 90% efectuată, urmând a fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie. Se lucrează la parametrii stabiliți conform contractului stabilit de beneficiar, și cred că dacă toate investițiile programate sunt în ritm până la sfârșitul anului, aeroportul din Baia Mare se redeschide pentru cursele interne și externe", a spus Dorin Buda.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a spus că președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, ar trebui să depună în cel mai scurt timp o scrisoare de recomandare către minister pentru a beneficia de finanțare fie din fonduri europene, fie din fonduri naționale pentru lucrările aflate în curs pe aeroportul Baia Mare.

Din cauza unor inadvertențe și obligații rezultate în urma unor proiecte de finanțare imposibil de respectat, CJ Maramureș a decis să finanțeze din bugetul propriu, pe baza unui credit angajat, investiția la aeroport.

Necesitatea investiției a fost asumată de CJ Maramureș în urma interesului unor agenți economici români și străini care au achiziționat teren în vecinătatea aeroportului și care vor deschide baze logistice și unități de producție, urmând ca bunurile fabricate să fie transportate pe calea aerului din Baia Mare spre diferite destinații europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și