Potrivit programului oficial, azi, 5 mai, ministrul împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia mediului s-au deplasat în Borşa la Tarnița Bălăsânii pentru vizitarea unei zone puternic afectată de tăieri ilegale de pădure. În programul zilei mai sunt incluse vizitarea iazurilor de decantare Colbu 1 și Colbu 2: zonă afectată de poluare istorică prin activități de minerit, inclusiv utilizarea de cianuri și o vizită la depozitul de deșeuri al orașului Borșa.

Pentru ziua de vineri, 6 mai, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer are programată o întâlnire de lucru cu instituțiile deconcentrate ale MMAP din Regiunea Nord-Vest la care vor participa agențiile pentru protecția mediului, gărzile de mediu, gărzile forestiere, administrațiile bazinale de apă, direcțiile silvice din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj şi o întâlnire cu autoritățile locale din județul Maramureș: Prefectură, Consiliu Județean, Primărie.

După o scurtă întâlnire cu presa, delegaţia condusă de ministru se va deplasa la Bozânta pentru vizitarea iazului de decantare, zonă afectată de poluare istorică prin activități de minerit, inclusiv utilizarea de cianuri dar şi la Fărcaşa pentru vizitarea depozitului de deșeuri.

Sâmbătă, 7 mai, ultima zi a vizitei în Maramureş este rezervată pentru o vizită la Târgu Lăpuș, primul oraș zero-waste din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și