La inaugurare vor participa Dragos Pislaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Stefan Darabus, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrala si de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland Romania, Maria Gheorghiu, Consilier de stat in cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul Incluziune sociala si BogdanGavra, Director Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare.

Chef Adrian Hadean le va oferi sfaturi tinerilor din centru despre cum sa se gospodareasca singuri in bucatarie. Gazda evenimentului va fi Dragos Bucurenci, purtator de cuvant Hope and Homes for Children Romania.

Constructia Centrului de Tranzit, Asistenta si Consiliere pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului a fost demarata in vara anului 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland Romania, pe un teren pus la dispozitie de Primaria Municipiului Baia Mare.

Centrul, cu o capacitate de 19 locuri, are scopul de a rezolva problema critica a locuirii, dar si a educatiei /asistarii tinerilor vulnerabili privind integrarea sociala, formarea profesionala si accesul pe piata muncii pe raza judetului Maramures. Pentru fiecare tanar se va asigura evaluarea competentelor, a potentialului si a carentelor in dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si se va intocmi un plan individual de incluziune si ocupare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și