Ministrul era preg─âtit s─â participe la comandamentul de iarn─â care a ├«nceput la ora 13.00 ┼či a venit ├«n acest sens la Palatul Victoria, dar, odat─â ajuns la sediul Guvernului, a fost informat s─â se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai ie┼čit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarn─â a ├«nceput, iar surse oficiale au precizat c─â acesta a demisionat.

La nivelul conducerii PNL o serie de vicepre┼čedin┼úi sau lideri de filiale sunt ├«n favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, s─â-i fie solicitat─â demisia din aceast─â func┼úie ca urmare a modului ├«n care a fost gestionat─â interven┼úia ├«n cazul accidentului aviatic din Apuseni.

"Ar trebui s─â plece, dar nu e singurul vinovat. Cei doi nu ar fi murit dac─â se intervenea la timp. Nu Chiper (secretar de stat ├«n MAI - n.r.) trebuia s─â fie la c├órm─â, ci Stroe. Asta e o glum─â c─â l-au demis pe Chiper", a declarat unul dintre vicepre┼čedin┼úii PNL pentru MEDIAFAX.

Un alt lider de filial─â a sus┼úinut c─â implicarea ministrului de Interne ar fi trebuit s─â fie major─â, dup─â cum ┼čefii de consilii jude┼úene sunt obliga┼úi moral s─â fie implica┼úi sut─â la sut─â ├«n situa┼úiile de calamit─â┼úi, cum sunt inunda┼úiile sau ├«nz─âpezirile.

"Trebuie s─â-i fie retras sprijinul politic, nu e admisibil. ┼×i atunci c├ónd au fost inunda┼úii, ┼či atunci c├ónd au fost z─âpezile, eu m-am implicat de fiecare dat─â ├«n teren chiar ┼či atunci c├ónd nu aveam o func┼úie la nivelul jude┼úului", a mai spus unul dintre vicepre┼čedin┼úi.

Pe de alt─â parte, un alt lider al PNL este de p─ârere c─â pe l├óng─â remanierea lui Radu Stroe este necesar─â ┼či demisia ministrului Transporturilor, Ramona M─ânescu.

"Radu Stroe e bleg, d─â declara┼úii de copil. Responsabilitatea pentru astfel de situa┼úii este legal la Ministerul Transporturilor, unde nu s-a f─âcut o celul─â de criz─â pentru o astfel de situa┼úie. A┼čtept remanierea ┼či a lui Stroe, dar nu se poate ca ministrul Transporturilor s─â nu se ocupe personal dup─â ce a aflat c─â e un accident", a sus┼úinut liderul PNL.

Un alt vicepre┼čedinte PNL consider─â c─â Stroe ar trebui s─â demisioneze doar "dac─â ar fi fost ┼čeful STS ┼či ar fi dat coordonate aiurea".

Cea mai mare parte a membrilor conducerii PNL au refuzat, ├«ns─â, s─â aib─â un punct de vedere legat de oportunitatea unei demisii a ministrului de Interne. O parte dintre ace┼čtia au precizat c─â momentul discu┼úiei efective asupra acestui subiect trebuie s─â fie la Delega┼úia Permanent─â a PNL de la ├«nceputul lunii februarie, men┼úion├ónd c─â nu se pot "antepronun┼úa".

Al┼úi lideri a┼čteapt─â pozi┼úia pre┼čedintelui PNL, Crin Antonescu, ├«n cadrul reuniunii partidului.

Citește și

loading...