"Monitorizarea Ebola merge în continuare înainte, respectăm toate procedurile. Sunt toți cei care vin din zona de focar, intră sub monitorizare. Am văzut tot felul de știri de genul acesta, nu confundați suspecții cu cei monitorizați. E o diferență foarte mare și atunci când dați informația către public să dați informația corectă", le-a spus Bănicioiu jurnaliștilor care l-au însoțit la spitalul din Găești.

Întrebat despre numărul celor monitorizați, ministrul Sănătății a afirmat că este apropiat de cel relatat în presă.

"Avem o cifră exactă a celor monitorizați. Nu am vrut să o comunicăm, deși ați aflat-o și deși i-ați tot întrebat pe medici, ceea ce spuneți dumneavoastră este aproape de realitate, dar nu vrem să se creeze, nu știu, o anumită isterie în a-i monitoriza și dumneavoastră. Lăsați să îi monitorizeze doar Direcțiile de Sănătate Publică. Noi vă vom informa imediat, dacă situația se schimbă. În momentul de față nu avem astfel de informații”, a menționat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a efectuat vineri o vizită în Dâmbovița, unde a mers la Sanatoriul Moroieni, iar apoi a inaugurat clădirea ambulatoriului Spitalului Găești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și