Paginademedia.ro a realizat un mic rezumat al anchetei publicate pe tolo.ro şi gsp.ro. Aceştia au notat că erau aduse minore din colțurile țării, de la Borșa sau Vișeu de Sus, crescute în familii sărmane, care erau obligate să se prostitueze la restaurantul Shanghai, unde funcționa și un “salon de masaj”. Capul era un chinez, poreclit Mihai. Chinezul a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Câteva dintre fetele i-au indicat în fotografii, în ancheta DIICOT, pe câțiva dintre cei care “veneau des la salonul de masaj”, “vorbeau cu șeful”, “cu care mi s-a spus să fac sex” sau erau de față când se intermedia traficul cu minore. În convobirile de la dosa apar zeci de polițiști, procurori, comisari de Gardă Financiară și persoane din alte instituții de forță care discută cu traficantul chinez Mihai. Vizaţi de anchetă sunt Gabriel Predoiu de la SRI, fratele şefului SIE, Silviu Predoiu (cel din urmă a relatat că Gabriel Predoiu, indicat de fete în fotografii, era în misiune. Cu toate acestea, era cunoscut drept “Gabi de la SRI”, deci unde era acoperirea?), un procuror-şef şi un fost fotbalist de la Steaua.

# Mărturii ale fetelor duse la produs

Conform anchetei, poliția proteja rețeaua de proxenetism: în vara lui 2005, una dintre fete reușește să plece din apartamentul cu gratii în care era ținută și anunță un polițist. Polițiștii au venit, însă, la uşă, după care au plecat. La 14 ani de la ancheta DIICOT în care apar nume grele, doar chinezii au fost condamnați. Niciunul din marile nume nu a fost anchetat. “Cele patru adolescente venite din Maramureș, și care formau un grup, înțeleg că Nina nu glumește: chinezii îi au la mână pe polițiști”, notează echipa de investigaţii.

„Adolescenta are curaj și se constituie drept parte vătămată pentru ”exploatare sexuală”. Ea povestește procurorilor cum, împreună cu încă trei minore, a fost recomandată de un cunoscut din Maramureș, zis Gullit, către chinezul Sam, mâna dreaptă a Șefului Mihai. Fetele știau că vin să lucreze la un restaurant din București”, mai scrie echipa de investigaţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet