Meteorologul de serviciu Adrian Pașol, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat datorită fenomenului de inversiune termică, în condițiile în care la stațiile de munte, pe creste, a fost mai cald decât în Harghita. Potrivit sursei citate, la Vârfu Omu s-au înregistrat minus 3 grade Celsius, iar la Bâlea Lac s-a consemnat minus un grad Celsius.

Și în celelalte localități harghitene s-au înregistrat temperaturi negative. La Toplița și Joseni au fost minus 6 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 1 grad Celsius.

Meteorologul Adrian Pașol a mai spus că în următoarele două zile vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar noaptea temperaturile vor fi scăzute.

Este pentru a doua oară în această lună când la Miercurea Ciuc se înregistrează cea mai scăzută temperatură din țară, după ce în data de 23 octombrie mercurul termometrelor a arătat minus 5,1 grade Celsius.

Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc, iar maxima a fost de 30,6 grade Celsius și s-a consemnat în 1955.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și