Jandarmii maramureşeni vor asigura ordinea publică la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă pe raza judeţului nostru, respectiv la „Zilele Săcelului”, Festivalul „Joc şi cântec pe Valea Ronişoarei”, din localitatea Rona de Jos şi la hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Rona de Sus.

Sâmbătă 29 august a.c., cu începere de la ora 11.00, va avea loc pe stadionul municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, meciul de fotbal dintre A.C.S. F.C. Baia Mare şi F.C. Braşov, meci din cadrul Ligii a II-a, la care organizatorul estimează participarea a aproximativ 3000 de persoane, unde jandarmii băimăreni vor fi prezenţi pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării competiţiei sportive.

De asemenea, duminică 30 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul meciurilor de handbal, respectiv cel de handbal masculin dintre echipele H.C. Minaur Baia Mare şi C.S.M. Bucureşti, precum şi la meciul de handbal feminin dintre echipele H.C.M Baia Mare şi U. Alexandrion Cluj Napoca.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și