Sâmbătă 13 mai a.c., începând cu ora 12:00 în localitatea Bistra, Uniunea Ucrainenilor din România – Organizaţia Judeţeană Maramureş, organizează manifestarea ,,Obiceiuri Pastorale de Primăvară la Ucraineni - Mira la Huţuli”.

Duminică 14 mai a.c., începând cu ora 07:00, Comuna Ocna Şugatag sărbătoreşte a 49-a ediţie a Festivalului de Primăvară „Tânjaua Hotenarilor”, activităţi ce se vor desfăşura la marginea localităţii Hoteni pe Valea Dărasca.

La aceste evenimente măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de către Jandarmeria Maramureş în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

Jandarmii maramureşeni vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor evenimente, având în vedere că se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.
Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă participanţilor următoarele:

- să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
- să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
- să respecte regulile stabilite de organizatori;
- să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
- să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe - 112.

Citește și

Comentarii