Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, prin rezoluţia din 14 octombrie 2013, ora 11.00, au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul CINCILEI VASILE – medic primar chirurg la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: Învinuitul Cincilei Vasile, la data de 05 şi 08 octombrie 2013, a pretins şi a primit suma de 1.000 lei de la martorul denunţător C.T., pentru a îndeplini acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Prin ordonanţa din 14 octombrie 2013, s-a dispus faţă de învinuitul Cincilei Vasile măsura de obligare de a nu părăsi ţara, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 octombrie 2013 până în 12 noiembrie 2013.

În cauză cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

Precizăm că, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

„Aşteptam decizia oficială din partea procurorilor. Ştim că vineri 11 octombrie a fost un denunţ pe numele medicului chirurg şi că se fac cercetări în acest sens. Sperăm ca totuşi, să nu fie vorba despre mită. De când sunt eu manager al spitalului nu au mai fost înregistrate astfel de cazuri, însă, cu siguranţă au mai fost, în trecut” a declarat managerul spitalului, Alexandru Oros, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet