"În fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se postează un tur virtual tematic, cu o selecţie de lucrări din patrimoniul muzeului care se înscriu în subiectul ales. Primele două tururi, apreciate de persoanele care urmăresc pagina, au avut ca teme "lucrări cu animale de companie" şi "200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo". Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că şi în interior putem găsi inspiraţie şi bucurie", informează MNAR într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Mai mult, conducerea instituţiei muzeale va posta săptămânal, începând de sâmbătă, un clip educativ pe teme legate de turul virtual al săptămânii respective, ajutându-i pe copii să devină creatori la rândul lor.

"Celor care doresc să profite de această perioadă pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum răsfoite gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecţie din volumul "Corneliu Baba şi elevii săi". De asemenea, newsletterul trimis săptămânal abonaţilor a fost transformat într-o revistă ce reuneşte o parte dintre informaţiile oferite pe parcursul săptămânii respective", precizează sursa citată.

Detalii pot fi găsite pe:
Site: http://mnar.arts.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/
Instagram: https://www.instagram.com/muzeulnationaldearta/
Newsletter: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/app/100265896690345/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet