Grozăvia s-a produs aseară, 21 mai, în jurul orei 22.00. Gravida de 24 de ani împreună cu fiica sa se întorceau acasă de la coafor. La un moment dat, femeii i s-a făcut rău şi a căzut la pământ, inconştientă. Speriată, fetiţa a strigat după ajutor însă nimeni nu a auzit-o. Apoi a fugit acasă pentru a-şi anunţa tatăl despre cele întâmplate. Acesta a plecat imediat la locul indicat de fiica sa, găsind-o pe femeie în mijlocul drumului, inconştientă. A luat-o în braţe şi a dus-o în casă, după care a solicitat ajutorul paramedicilor prin 112.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş a intervenit de îndată la locul incidentului, paramedicii găsind-o pe femeie în stop cardio - respirator. Au urmat apoi aproape 50 de minute de manevre de resuscitare, însă salvatorii nu au mai putut stabiliza gravida. În cele din urmă, medicii au fost nevoiţi să declare decesul acesteia.

Vestea morţii gravidei a căzut ca un trăznet peste apropiaţii acesteia. Familia tinerei susţine că aceasta nu avea probleme de sănătate de când a rămas însărcinată şi că în urmă cu un an de zile fusese internată la spital pentru nişte probleme la plămâni. Trupul neînsufleţit al femeii a fost preluat de către specialiştii de la Medicina Legală şi transportat la morga Spitalului Judeţean Baia Mare. Urmează ca legiştii să efectueze necropsia pentru a fi stabilită cu exactitate care a fost cauza decesului femeii. Poliţiştii din Groşi anchetează cazul.

Oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş susţin că tragedia a avut loc la ora 22.00 când femeia se afla în grădina casei, în timp ce se îndrepta spre casă. „Azinoapte, (n. red în noaptea de miercuri spre joi), la ora 22.00 poliţia a fost sesizată despre faptul că o tânără în vârstă de 24 de ani, gravidă în luna a şasea, a fost găsită căzută în grădina locuinţei. La locul indicat au fost direcţionate un echipaj al poliţiei dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş. În jurul orei 22.40 a fost constatat decesul tinerei. La examinarea exterioară a cadavrului, organele de anchetă nu au găsit urme de violenţă. Cercetările continuă, urmând a fi dispuse măsuri în funcţie de rezultat” a declarat Dumitriţa Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și