După mai multe ore de eforturi și emoții puternice, copilul a fost găsit.

În momentul dispariției, micuțul se afla în grija bunicii. Lipsa lui de acasă a fost anunțată la 112 de un unchi. În urma apelului, în comuna Schela s-au mobilizat zeci forțe de ordine și salvatori.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: În momentul dispariției, micuțul se afla în grija bunicii. Lipsa lui de acasă a fost anunțată la 112 de un unchi. În urma apelului, în comuna Schela s-au mobilizat zeci forțe de ordine și salvatori. Au venit la fața locului pompieri, jandarmi, polițiști, dar chiar și salvamontiști și scafandrii cu o barcă, cu ajutorul careia l-au căutat pe luciul apei.

Misiunea a fost extrem de dificilă, pentru că s-a desfășurat într-o zonă împădurită și s-a prelungit mult după căderea întunericului. La căutări au luat parte și voluntari offroad, cu mașini sau motociclete, dar și numeroși localnici îngrijorați de soarta copilului.

Reporter: Pe unde ati reusit sa ajungeti?
Bărbat: În toată zona asta prin pădure.
Primar: L-am cautat pe un perimetru de 4-5 km, deasupra caselor.
Pompier: Sperăm să găsim copilul în viață.

Dupa patru ore, a venit și vestea cea bună.

Copilul era doar în tricou și desculț
Bărbat: L-a găsit!
Bărbat: Unde l-ați găsit?
Bărbat: La gura văii acolo, ne dete telefon o femeie.

Copilul de 2 ani și 7 luni se afla într-o pădure din apropierea satului.

Salvator: Era pe burtă, în frunze sus, la vreo 2 kilometri, dacă nu țipa, treceam pe lângă el. Deci a început să țipe și l-am auzit și ne-am dus la el. Era dezbracat, doar în tricou era și papucii, un papuc era pe acolo aruncat. L-am luat în brațe, l-am pus în geacă și am venit repede cu el încoace.

Primarul unei localități apropiate: Toată lumea a dorit acest lucru. Și mulțumesc tuturor, cu toate emoțiile care sunt...
Jandarm, despre papuci: Unul era pierdut, nu?
Bărbat: Amândoi erau pierduți.

Voluntar offroad: Probabil că dacă nu era găsit în noaptea asta, mâine dimineață nu mai era posibil să-l găsim în viață. Suntem foarte bucuroși că este în viață. Munca în echipă dă rezultate.

Copilul a fost transportat de urgență la spital, pentru evaluarea stării de sănătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și