1. Capa-mantou de la Burberry

A fost lansată la prezentarea de modă a firmei Burberry Prorsum pentru sezonul toamnă-iarnă 2014-2015. Dacă se dorește cea originală a firmei, clientele o pot "personaliza" înscriindu-și inițialele, așa cum au făcut deja celebrele top-modele Rosie Huntington și Cara Delevingne. Există și versiuni "low cost" propuse de Bershka și Zara. O altă variantă ar fi achiziționarea unui șal sau fular XXL, care pot fi folosite pe post de capă. De evitat însă tonurile stridente. Se poate alege un tartan în tonuri domoale, care să se potrivească la orice.

2. Încălțăminte sport "skater shoes" de la Vans

Din pânză, piele sau piele întoarsă, tenișii Vans sunt tot timpul actualizați sau reciclați. Pentru iarnă, pantofii "slip on" sunt propuși în modele și materiale noi, precum catifeaua sau paietele (la Givenchy și Jimmy Choo). Nu trebuie neglijați însă cei originali, de la Vans, croiți în toate tipurile de texturi și culori. Pentru ocaziile mai speciale sunt propuși cei negri din piele exotică sau din imitație, care pot fi purtați chiar și la un taior pantalon.

3. Scurtă "yeti" din blană, de la Benny Room, sau artificială, de la H&M

Este propunerea sezonului: nu există firmă care să nu-și fi prezentat propria versiune de scurtă "yeti". Cei de la PETA pot fi liniștiți pentru că majoritatea opțiunilor caselor de modă s-au orientat spre cele din blană sintetică, "faux fur". Pentru ca scurta să dureze mai mult, este de preferat să se aleagă una cu un preț mediu sau mare, pentru că există o mare diferență de calitate a firelor sintetice folosite. Deși pare incredibil, unele dintre ele sunt mai scumpe decât cele din blană de iepure, de exemplu.

4. Geantă model "Bucket bag", de la Louis Vuitton

Deși i se spune "bucket" nu are nicio legătură cu găleata, ci mai degrabă cu gențile în formă de cub. Prima care a lansat-o este Louis Vuitton, la cererea unei cliente care o dorea pentru transportarea unei sticle de șampanie la un picnic. Acum sunt multe firmele care o comercializează, de la Vuitton, care o propune în diferite nuanțe, și până la Saint Laurent.

5. Căști XXL "semnate"

PUBLICITATEDe când s-a impus moda DJ, toată lumea vrea să aibă o pereche de căști de firmă "semnate". Pentru toamnă sunt propuse cele de la Chanel (cu cele două C încrucișate, la prețul de 4800?). Mai originale sunt însă cele Beats comercializate de Dr Dre. Modelul fetiș: Solo2 albe mat.

6. Botinele "trekking"

Botinele negre de la Zara și MaryPaz sunt similare ghetelor Timberland, doar că au toc. De când JLO le-a folosit în videoclipul său "Jenny from the Bock" toată lumea vrea să le aibă. Pentru toamnă sunt propuse într-o gamă variată, care merg de la versiunea "camping" și "safari" la cele "urbane" sau de lux. Dacă nu se dorește modelul "trekking de munte" se poate opta pentru "trekking-ul urban", tradiționala gheată de culoare camel.

7. Jerseu gros din lână

Se poate cumpăra de la H&M, Oysho și Bershka care îl propun într-o gamă variată de culori de la gri, la maro sau albastru închis. Se poate purta fără nimic deasupra, fiind foarte gros. Sunt însă ideale pentru a fi purtate sub o capă-mantie sau poncho.

8. Bijuteriile supradimensionate

Se poartă inelele foarte mari, aurii sau argintii, cu sau fără piatră. Sau cercei care acoperă întreaga ureche. Firma Swarovski propune o gamă variată. Dacă se dorește varianta "low cost" există un mare număr de magazine de bijuterii cu oferte mai accesibile buzunarelor.

9. Fesul "beanie"de la Bershka

Este propunerea pentru acest sezon toamnă-iarnă. Vedetele folosesc acest fes chiar și vara, ca alternativă pentru zilele așa-numite BHD (ŤBad Hair Dayť). A avut un asemenea succes, încât stiliștii l-au inclus în colecțiile lor de iarnă. Cel mai căutat este cel din lână acoperit cu tul negru, creat de Stephen Jones pentru Jil Sander. Există și modele mai ieftine propuse de Bershka.

10. Geacă de piele XXL

Dacă anul trecut s-au purtat gecile strâmte, "slim fit", propunerile pentru toamnă-iarna aceasta sunt cele ample, cu câteva numere mai mari. Mesajul noii tendințe XXL: "Am împrumutat geaca de la iubitul meu care cântă într-o trupă". Materialele folosite sunt pielea naturală, pielea ecologică sau stofa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet