Toate acestea ar fi dus la o creștere a gradului de siguranță pe drumurile din județ, scrie axanews.ro

Din păcate, modernizarea DN18 s-a făcut fără amenajarea acestor parcări, dar și fără amenajarea, în multe locuri, de trotuare pe care să circule pietonii, eliminand astfel pericolul mare care există de a fi lovit de mașină.

“Pe DN18 sunt niște probleme pe zona Borșa-Vișeu. Acolo se pare că firma a intrat în procedură de insolvență, sunt lucrări neterminate, știu că nu sunt trotuare amenajate peste tot unde s-ar fi putut amenaja, știu că mai sunt de făcut niște marcaje, de montat niște indicatoare, deci este loc de mai bine. Noi ne-am dori mai multe locuri unde să-și poată face șoferii de camion sau autocar timpii de odihnă, astfel de locuri fiind necesare nu numai pe DN18, ci și în întreg județul. Nu există parcări amenajate, iluminate și care să confere un minim de confort și siguranță pentru șoferii de autocamioane sau autocar”, a declarat Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

Autoritățile anunțau că în Pasul Gutai ar fi urmat să fie amenajate acele locuri de popas, unde șoferii să poată opri în voie. Lipsesc toaletele de pe întreg tronsonul de drum 18, toalete care ar fi absolute necesare cel puțin în Pasul Gutai, dar și în Pasul Prislop. Prin urmare, șoferii tot în pădure ajung dacă au nevoie la baie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și