Cel mai recent examen pentru inspectorii școlari generali a fost organizat în 2016, când Anisie era secretar de stat.

Iată declarația făcută de Monica Anisie:

„După cum bine știți, am fost persoana care și-a dorit profesionalizarea managementului școlar și am desfășurat concursurile de inspector școlar general și am fost cea care a început și concursurile de directori. Prin urmare, îmi doresc aceeași abordare.

Rep: – Adică se va da concurs pentru funcția de inspector?

– Îmi doresc aceeași abordare. Profesionalizarea managementului școlar.

Rep: – Legat de inspectorii școlari generali care sunt interimari, care au fost numiți, urmează să îi reevaluați?

– Da, bineînțeles. Va fi un audit nu numai în cadrul ministerului, ci și în subordonate. Și, atenție, nu numai din partea ministerului, ci și un audit extern.”

În mai 2019, din cei 42 de inspectori şcolari judeţeni, 18 erau membri PSD, doi ai PNL iar unul membru ALDE, potrivit unei analize adevărul.ro.

De la concursul din 2016, unele mandate au expirat, iar pe funcții au fost numiți interimari. În aprilie anul acesta, liberalii, prin deputatul Marilen Pirtea, cereau desființarea inspectoratelor școlare județene și atrăgeau atenția asupra numirilor politice de la nivelul ISJ-urilor.

Amintim că și președintele Klaus Iohannis a susținut că actualele inspectorate școlare trebuie desființate.
În decembrie 2018, la evenimentul în care a lansat raportul său pe educație “România Educată”, Klaus Iohannis a declarat: “Actualele inspectorate școlare trebuie desființate și înlocuite cu structuri de profesioniști. Dacă acum intru într-un inspectorat și nu scot toți carnetul de partid înseamnă că este o minune. Aceste politizări se petrec în special în perioade guvernamentale PSD-iste. Deci PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional. O eroare fundamentală”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și