Momentul de confuzie s-a produs când fostul preşedinte susţinea un discurs la un eveniment în Dallas, în timp ce aducea critici severe sistemului politic rus. Imaginile postate de jurnalistul Michael Williams de la Dallas News au strâns peste 8 milioane de vizualizări pe Twitter.

"Rezultatul este o absenţă a frânelor şi contraponderilor în Rusia şi decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată şi brutală în Irak", a declarat George W. Bush, realizând imediat gafa şi dând din cap: "Am vrut să spun, în Ucraina!"

El a pus în glumă această greşeală pe seama vârstei sale, în timp ce publicul a izbucnit în râs. În 2003, când George W. Bush era preşedinte, SUA au invadat Irakul, justificându-şi decizia prin prezenţa unor arme de distrugere în masă în această ţară, arme care niciodată nu au fost găsite. Conflictul care a urmat s-a soldat cu sute de mii de morţi şi un număr mult mai mare de persoane strămutate, notează Reuters.

Fostul preşedinte american l-a comparat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, condamnându-l pe şeful statului rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet