De asemenea, randamentele pentru obligațiunile de stat germane cu maturitatea la 10 ani (bund) au coborât vineri în apropiere de minimul istoric, în condițiile în care investitorii cumpără activele considerate cele mai sigure.

Dolarul american s-a apreciat cu 0,21% în raport cu yenul japonez, fiind cotat la 101, 36 yeni, în timp ce moneda euro s-a depreciat cu 0,12% fiind cotată la 1,3510 dolari, după ce anterior a coborât, pentru scurt timp, sub pragul de 1,35 dolari.

Traderii au adoptat o atitudine prudentă, evitând activele riscante pe fondul evoluțiilor din Ucraina, a declarat Lane Newman director pentru piețele valutare la ING Capital Markets.

"Vom vede o continuare a mișcării de evitare a riscurilor. Nu cred că mulți oameni doresc să meargă în week-end cu o abordare riscantă", a apreciat Newman.

Un Boeing-777, aparținând companiei Malaysia Airlines și care făcea legătura dintre Amsterdam și Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi cu 298 de persoane la bord, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Liderii din întreaga lume au cerut o anchetă internațională asupra cauzelor prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines În schimb, Kievul și Moscova se acuză reciproc pentru această tragedie care a dus la escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Occident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!