Niculescu (27 ani), aflată pe locul 61 în lume, a ratat șansa de a-și trece în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Florianopolis (2013) și Guangzhou (2014). Românca este la a treia finală pierdută, după cele de la Luxemburg (2011, 2012).

Monica Niculescu a cedat dup─â o or─â ╚Öi 50 de minute, ├«n fa╚Ťa unei junioare, care ocup─â locul 87 ├«n ierarhia mondial─â.

Monica a ├«nceput excelent meciul ╚Öi ╚Öi-a adjudecat primul set f─âr─â drept de apel, cu 6-1, ├«n 29 de minute. Situa╚Ťia a fost diametral opus─â ├«n setul secund, ├«n care Konjuh s-a desprins rapid la 3-0, Niculescu a avut ╚Öansa revenirii, dar a ratat trei mingi de break la 2-5, a reu╚Öit s─â c├ó╚Ötige pe serviciul adversare, apropiindu-se la 4-5, dar apoi a cedat ghemul la serviciu ╚Öi setul, cu 4-6. Situa╚Ťia a fost identic─â ├«n setul decisiv, c├ónd a fost condus─â cu 3-0, 4-1 ╚Öi 5-2, dup─â care Konjuh a ├«ncheiat conturile.

Niculescu, ├«nving─âtoare ├«n semifinale ├«n fa╚Ťa principalei favorite, poloneza Agnieszka Radwanska, venea dup─â un turneu ITF c├ó╚Ötigat pe zgur─â la Marsilia, iar e╚Öecul cu Ana Konjuh a pus cap─ât unei serii de 9 victorii consecutive.

Pentru Niculescu este cel mai bun rezultat din acest an, iar pentru Konjuh cel mai bun din carieră (primul titlu WTA). Monica s-a ales cu 180 de puncte WTA și 21.400 dolari, iar Konjuh cu 280 puncte WTA și 43.000 dolari.
Monica va juca și la turneul WTA de la Birmingham, unde Simona halep este principala favorită și unde o va înfrunta în runda inaugurală pe a 10-a favorită, Barbora Zahlavova-Strycova (Cehia), numărul 22 WTA.

Citește și

loading...