A fost nevoie de intervenția iubitei unui verișor ca să scape de coșmar. În fața anchetatorilor, prin desene și jocuri cu păpuși, copila a expus, inocent, întregul tablou al ororilor la care a fost supusă de părintele ei. Care, ulterior, a scăpat doar cu doi ani de închisoare, libertatea.ro

De unde a început coșmarul

Rămasă în grija tatălui căruia îi plăcea să bea, fata avea 6 ani când a rămas orfană de mamă. În 2018, după ce mama i-a murit, minora şi fratele ei, care e cu doi mai mare, au rămas în grija tatălui lor. Locuiau într-o comună înstărită, aflată la câţiva kilometri de Satu Mare. Tatăl avea 45 de ani şi lucra la o firmă de gaze din oraş. Bărbatul avea un salariu bun, la care se adăugau pensia de urmaș a copiilor și alocațiile lor. Dar avea şi-o patimă, cea a alcoolului: bea mult coniac, pe care-l stingea apoi cu litri de bere, potrivit libertatea.ro.

În august 2018, el a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 g/l alcool pur în sânge şi a fost condamnat la 8 luni cu suspendare. În ziua de 22 februarie 2020, tatăl s-a întos acasă băut.

“Era sâmbătă, ultima zi de lucru a săptămânii, când obișnuiesc să consum alcool cu colegii”, le-a explicat el anchetatorilor.

Un tată pedofil

În jurul orei 17.00, a mers şi şi-a luat copiii de la sora lui, care locuieşte în acelaşi sat. În drum spre casă, s-au oprit la un magazin, de unde cei mici au cumpărat dulciuri, iar tatăl lor şi-a luat o sticlă de 500 ml de coniac, o bere de 2,5 litri, o pâine și un salam.

Acasă, copiii au deschis televizorul şi s-au uitat la desene animate, în timp ce-şi mâncau dulciurile. Tatăl şi-a golit sticlele, iar în jurul orei 19.00 a început să strige la ei, să meargă la culcare. Minora şi fratele ei au spus că vor să doarmă împreună şi s-au aşezat în acelaşi pat, dar tatăl a venit şi s-a întins lângă fetiţă. După câteva minute, bărbatul “şi-a băgat mână în pantalonii victimei și a început să o atingă pe aceasta în zona organelor genitale, precum și în zona sânilor”, se precizează în rechizitoriu.

Noroc cu niște tinere curajoase

Fetiţa le-a mărturisit unor tinere că, la scurt timp după moartea mamei, tatăl, care obișnuia să doarmă în acelaşi pat cu ea, “a început să o pipăie în zona intimă, la fund și la sâni și să o pițige”. Iar asta se întâmpla de fiecare dată când el era băut. Tinerele au filmat totul cu telefonul și au mers la Poliție, unde au depus plângere.

Raportul psihologilor: “Abuzul sexual a durat 2 ani”. Tatăl abuzator a negat iniţial toate acuzaţiile şi a spus că doarme cu fiica lui doar pentru că ea îi cere asta. După doar câteva zile, a recunoscut că a agresat-o pe fetiţă, însă doar de două ori, când era băut.

O pedeapsă…poate prea mică

Pentru că şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, la proces s-a mers pe procedura simplificată, care reduce cu o treime limitele pedepsei. Iar la 3 iunie, Judecătoria Satu Mare l-a condamnat la 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, în regim de detenție. Ulterior, judecătorii Curții de Apel au stabilit că sentința este mult prea blândă, în raport cu gravitatea faptei, dar nu au putut schimba nimic, fiindcă procurorii nu au atacat prima sentință a Judecătoriei Satu Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet