Moșul și-a făcut lista, a verificat-o și a pornit la drum să împartă cadouri tuturor copiilor. Călătoria lui poate fi urmărită, în timp real, pe NORAD.

Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian (NORAD) se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări - Moş Crăciun.

Călătoria lui Moş Crăciun începe, în fiecare ajun de Crăciun, în Australia. Urmează Asia şi Africa. Abia apoi, ajunge în Europa, inclusiv la noi în ţară, după care îşi continuă drumul spre America.

Cursă se încheie întotdeauna pe plajele din Hawaii. Deşi radarele NORAD îi monitorizează fiecare mişcare, planul Moşului se poate schimba.

Traseul și locația lui Moș Crăciun pot fi urmărite LIVE.

Moşul este supravegheat de centrul de comandă al NORAD din Colorado de mai bine de 6 decenii. Totul a început cu un anunţ greşit într-unul din ziare.

Sid Connor, angajat NORAD: „Cineva ne-a sunat atunci, dar era de fapt un număr greșit, crezând că l-au sunat de fapt pe Moș Crăciun. Iar de aici a început totul. Ne-am gândit că dacă tot lucrăm în domeniul apărării aeriene, am putea să-l urmărim și pe Moș Crăciun.”

Aşa că acum, cei care vor să afle cât mai are Moş Crăciun până ajunge la ei, pot să dea un telefon la NORAD. Sunt pe recepţie şi gata să le răspundă cu maximă precizie numeroşi voluntari care stăpânesc şi limbi străine.

În noaptea magică de Crăciun, Moşul parcurge aproape 290 de mii de kilometri şi livrează milioane de daruri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și