Moş Nicolae este acum pensionar, car în trecut a făcut box, apoi a lucrat ca asistent medical, mecanic auto, director de autobază şi director de bancă. Însă, în pragul sărbătorilor, de dragul celor mici care îl sunau, făcea pe "Moşul", potrivit Click.

"Eu sunt cel mai tânăr din familia lui Moş Crăciun. Nu ştiu de ce m-a botezat aşa. Tata era mai aspru, dar îmi amintesc că îl chemau la serviciu şi-l îmbrăcau în Moş Crăciun să împartă cadouri copiilor angajaţilor. Copiii îmi găseau numărul în cartea de telefoane şi sunau să îmi ceară fot felul de cadouri: jucării, dulciuri, fructe. Vestea se răspândea repede şi ajugeam să răspund la zeci de telefoane în noaptea de 5 decembrie", a povestit Moş Nicolae.

De când a renunţat însă la telefonul fix, nu mai primeşte apeluri, şi pe telefonul mobil îl sună doar rudele. El îşi aminteşte când, în urmă cu câţiva ani, l-a sunat copilul unei colege, de orgine germană.

"Îl chema Harry pe băieţel şi-şi dorea un tanc. Mama lui mi l-a dat la telefon, spunându-i să vorbească cu Moş Nicolae. La început am discutat în nemţeşte, apoi am vorbit ungureşte şi, la final, în română. I-a spus apoi colegei: «Mamă, am vorbit cu adevăratul Moş Nicolae. Numai el poate să ştie toate limbile»", a povestit clujeanul.

Moş Nicolae a fost căsătorit timp de 30 de ani, dar soţia lui a decedat. Nu a rămas însă singur. Are un fiu, Moş Nicolae Ciprian, care în urmă cu 20 de ani, i-a dăruit o nepoată, chiar pe data de 6 decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și