Amenda nu este una tocmai mică, pentru o astfel de faptă şoferul sau pasagerul din maşină putând fi sancţionat cu 2000 lei amendă. Şoferii maramureşeni consideră că aplicarea unei amenzi pentru astfel de fapte nu este suficient, iar legea ar trebui să prevadă inclusiv muncă în folosul comunităţii.

Daniela spune: “Nu e bine numai amendă. Mai bine jumătate de an muncă în folosul comunităţii, ca să înveţe să-şi strângă gunoaiele”.Ionuţ completează: “Este mică amenda. Ar trebui să muncească şi la spaţii verzi câteva zile. Să înveţe ce înseamnă curăţenia”.

“Eu spun că ar fi de preferat munca în folosul comunităţii, deoarece în această categorie se pot afla şi asistaţi sociali care nu prea au sau nu au banii de amenzi. Se observă asta şi chiar dacă una se învaţă la şcolile de soferi, ei altceva arată de multe ori. Prea mult exces de zel, deoarece conduita la volan este importantă … Dar cel mai important lucru – viaţa are prioritate”, precizează Andrei B. din Baia Sprie.

“Părerea mea este că ar fi bine şi amendă, dar şi muncă în folosul comunităţii. Şi să nu fie muncă în folosul comunităţii cu pile sau bani. Cum lumea te vede aruncând o pungă de gunoi, să te vadă şi adunând mai multe pungi de gunoi. Pe un prostovan plin de bani nu-l interesează dacă plăteşte 1000 lei pentru gunoaie aruncate, că . De asta am precizat amendă + muncă de ecologizare pe bune. Că aşa îţi plăteşte amenda şi tot cu bani şi munca de ecologizare. Dacă-i faci să le fie ruşine o dată, poate a doua oară nu vor mai face. Sau se vor gândi de două ori înainte”, concluzionează Răzvan Rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și