Bărbatul a plecat din România pe data de 10 aprilie, cu un zbor de la Iași, iar pe aeroport li s-a promis că totul va fi bine, numai că la fața locului lucrurile stau cu totul diferit.

„La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?”, a povestit suceveanul.

Acesta a descris ca „inumane” condițiile de conviețuire și de muncă. „Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână vă garantez că sunt condiții mai bune”, mai sună mărturia muncitorului plecat să câștige un ban la cules de sparanghel pentru Monitorul de Suceava.

Potrivit bărbatului, câmpurile unde se recoltează sparanghelul sunt la o oarecare distanță de locurile de cazare, iar până acolo muncitorii sunt duși cu autobuze „de pe care curg tablele”, înghesuiți câte 50-60, fără nici un fel de protecție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet