Astfel, odata finalizat, in Baia Mare ar urma sa nu mai existe decat 70 de puncte de colectare a gunoiului fata de 200 cat exista acum, ceea ce ar insemna ca populatia sa-si duca gunoiul la capatul strazii si, implicit, costuri mai mari pentru aceasta. Mai mult, va exista un singur operator regional de colectare a deseurilor, care nu va putea fi controlat de municipalitate in ceea ce priveste preturile.

Reprezentantii Primariei au mai spus ca nu doresc sa puna in pericol proiectul derulat de Consiliul Judetean, dar au lasat sa se inteleaga ca totul se va face in raport cu interesele orasului. Ei s-au plans de faptul ca institutia condusa de Zamfir Ciceu nu a fost in stare sa trimita Primariei un punct de vedere oficial cu privire la stadiul proiectului, desi li s-a solicitat acest aspect inca de acum un an.

Depozitul ecologic de la Sarbi si celelalte statii din judet trebuie sa fie finalizate pana la 31 decembrie 2015, dar lucrurile se arata sumbre, deoarece acestea inainteaza foarte greu, nefiind inca finalizate documentatiile.

Rampa de gunoi a Municipiului Baia Mare va trebui inchisa in anul 2017, iar pana atunci problema sistemului integrat trebuie rezolvata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!