Plecată în concediu la începutul lunii septembrie, la scurt timp după declanşarea investigaţiilor – în care a recunoscut partea cu naşterea şi îngroparea, nu şi crima – tânăra de 31 de ani s-a întors la locul de muncă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, scriu jurnaliştii de la ebihoreanul.ro.

Procurorii nu au instituit nicio interdicţie, astfel că Nadia Filip poate profesa în continuare, în cadrul secţiei Chirurgie I de la Spitalul Judeţean din Oradea.

Nadia Filip a recunoscut că şi-a îngropat fetiţa, dar nu că a ucis-o

Nadia Filip ar fi ascuns familiei şi apropiaţilor că e însărcinată, dar şi faptul că a născut, în luna noiembrie 2015. Tânăra a mers la spital până în ultima zi a sarcinii, când a şi intrat în sala de operaţie. A născut o fetiţă, pe numele copilei fiind eliberat certificat de naştere.

La patru ani distanţă, în august, Nadia Filip, fostă Lupo, care abia se căsătorise, a mers la Evidenţa Populaţiei pentru a i se elibera noi acte, schimbându-şi numele după căsătorie. Acolo i s-a cerut certificatul de naştere al fetiţei, însă doctoriţa a negat că ar fi mămică.

Angajaţii de la Evidenţa Populaţiei au sesizat poliţia, procurorii au intrat pe fir şi femeia a fost audiată. Nadia Filip a recunoscut că a îngropat copilul, dar nu şi faptul că l-ar fi ucis, moartea intervenind ca urmare a unor afecţiuni ale bebeluşului.

Femeia a fost cea care le-a arătat anchetatorilor locul unde a îngropat cadavrul copilului, în curtea unei gospodării părăsite care aparţine părinţilor ei.

Anchetatorii au găsit acolo oasele bebeluşei moarte acum 4 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și